top of page
Arctic kites blog kitesurfer

Kesä tulee ja mitä muutoksia se tuo tuttuun talviharrastamiseen? Vanhat konkarithan kyllä tietävät mitä tuleman pitää, vaan talviharrastajilla/ talvella aloittaneilla käy monesti mielessä kuinka varautua kesään. Ihan ekana varsinkin kylmässä vedessä kannattaa pyytää se kaveri mukaan harrastamaan jotta homma pysyy turvallisena.

Samat pumpattavat/suljetut patjathan ne toimii myös kesällä, kuten myös trapetsit ja puomit joten näihin ei rahallista panostusta tarvita, ellei siellä ole jotain rikkonaista. Esimerkiksi Pumppikset kannattaa kyllä ehdottomasti testata vuotojen varalta ennen vesille menoa, kuten myös muutkin välineet jotta ei tule ikäviä yllätyksiä.

Mitä sitten oikeasti tarvitaan kun jäät rupeaa sulamaan?

Poncho. Ponchot vaan ovat niin nopeita & helppoja heittää setin jälkeen/välissä päälle ja lämmitellä siinä. Vaatteidenvaihto onnistuu näppärästi ja vaivihkaa. Alkuun voi tuntua kuin ois mekko päällä mutta poncho on ehdoton vakiovarustus kesällä ainakin minulla ja kuten tulette huomaamaan, niin on monella muullakin. Kantsii tsekata esimerkiksi Northin Poncho joka pitää sinut lämpimänä sessioiden välissä ja johon voi samalla kuivata itsensä.

Kylmällä kelillä ei ole huono idea ottaa termariin lämmintä juomaa, tekee melko höpöniä setin jälkeen. Näitä löytyy kotoa, lähikaupoista tai vaikka Northin logolla kun sellaista erikseen pyydät.

Impact vest/kelluntaliivi. Impact vestiä suositellaan hieman kokeneemmille kuskeille ja tämän tarkoitus on ehkäistä mm. kylkiluiden vaurioitumista epäonnistuneen hypyn jälkeen, nämä eivät yleensä kelluta kovin hyvin. Kellutusliivi nimensämukaisesti on tärkeä varuste siinä, että vaikka jaksaisit uida rantaan sieltä minne leijan tiputit, niin säästää tämän käyttö valtavasti voimia esim leijan relauncheissa. Voit olla huoletta vedessä kelluntaliivit päällä.

Vesiurheilukypärä. Näitä löytyy monenlaisia ja jokaiselle varmasti se omansa. Meilläpäin kaikki käyttää kypärää, ainakin suuri enemmistö ja siitä on oikeasti hyötyä vaikka vedessä ollaankin, niin suurin osa onnettomuuksista sattuu maalla (lue. leijan nostot ja laskut.) Lautakin voi lentää takaraivoon ja laudat eivät jousta joten... käytä kypärää :) Sellaisen löydät esimerkiksi TÄSTÄ

Twintip kitelauta. Wakeboard lauta on omansa ja me käytämme kiteilyyn tarkoitettuja twintip lautoja joissa pääsääntöisesti on siteet joihin jalka on helppo sujauttaa ja myös ottaa se sieltä nopeasti tarvittaessa pois. Lautavalikoiman löydät TÄSTÄ. Mikäli olet epävarma oikeanlaisesta laudasta juuri sinun tarpeisiin, niin suosittelemme ottamaan yhteyttä, autamme mielellämme. Aloittelijalle yleisimmät mallit ovat esimerkiksi North Prime tai North Trace.

Sitten viimeisenä muttei vähäisimpänä. Veteen hypätessä laadukas märkkäri, neopreenitossut ja hanskat on ihan must. Kova jätkä tai nainen toki käy avannossa pulahtamassa mutta kyllä se märkkäri on elinehto lajin harrastamiselle. Mikäli miettii mihin välineisiin tulisi panostaa eniten laadussa, niin ehdottomasti märkkärit ja muut neopreenituotteet. Nämä kuitenkin pitävät sinut lämpimänä ja suojaavat hypotermialta. Laadukkaan märkäpuvun ominaisuuksiin leija & wingihommissa kuuluu myös hyvä liikkuvuus, tarkoittaen sitä, ettei joku ullakolta kaivettu sukelluspuku välttämättä tarjoa sinulle sitä notkeaa ja leppoista settiä vesillä vaan päinvastoin. 


Laadukkaita Ride Enginen märkäpukuja ja neopreenituotteita löydät mm. tästä. Mikäli sinulla on kysyttävää, niin autamme mielellämme.

AINIIN, mikäli sinulla on märkkäripuoli kunnossa, niin loistava homma! Mikäli toimivaan märkäpukuun, tossuun tai hanskaan on tullut vekki, niin tässä on älyttömän nopea ja helppo neopreenipaikka jolla korjaat märkäpuvun reijät ja viillot parissa minuutissa. 

bottom of page